אליפות העולם בפורטנייט 2019: כשהחלום הפך למציאות

בשנת 2019 הגיעה פורטנייט (Fortnite) לשיאה כאחד המשחקים התחרותיים הגדולים בעולם, עם קיום אליפות העולם הרשמית (Fortnite World Cup) בהיכל ארתור אש (Arthur Ashe Stadium) שבניו יורק. שלושה ימים של תחרויות אינטנסיביות ומשחקים סופר-מותחים הפכו את האירוע למפגן מרהיב של ספורט אלקטרוני (Esports). גולת הכותרת: זכייתו ההיסטורית של קייל “Bugha” גירסדורף (Kyle Giersdorf) בטורניר הסולו.
הדרך לאליפות העולם
מוקדמות ענקיות
Epic Games, מפתחת פורטנייט, הודיעה בתחילת 2019 על הקצאת סכום דמיוני של 100 מיליון דולר לפרסי תחרויות באותה שנה, מתוכם 30 מיליון דולר שיחולקו באליפות העולם לבדה.
במשך כעשרה שבועות רצופים, שחקנים מכל העולם התחרו במוקדמות אונליין (Online Qualifiers). על פי הערכות, מעל 40 מיליון איש ניסו את מזלם, אך רק 100 שחקנים בקטגוריית הסולו ו-50 צמדים (Duos) הצליחו להעפיל לטורניר הגמר בניו יורק.החלוקה לקטגוריות
טורניר הדואו (Duos) התקיים ביום שבת, והטורניר הסולו (Solo) ביום ראשון. כל מתחרה או צמד שהעפיל לפסגה, הבטיח לעצמו פרס כספי מכובד כבר ברמת ההשתתפות, אך הפרס הגדול ביותר חיכה למנצחים בשני הטורנירים.
מעבר לכך, התקיימו גם אירועי צד וכיף עבור קהל המעריצים, כולל “Creative World Cup” ומופעי פרו-אם (Pro-Am) בהם התחרו יחד שחקנים מקצועיים וסלבריטאים.
רגע השיא: בוגה זוכה בטורניר הסולו
מי הוא “Bugha”?
קייל “Bugha” גירסדורף הוא שחקן אמריקאי צעיר (בן 16 בלבד באותה עת) שייצג את קבוצת הספורט האלקטרוני Sentinels.
למרות שהיה מוכר בקהילת פורטנייט התחרותית, מעטים ציפו שדווקא הוא יהיה זה שיכבוש את הבמה העולמית עם יתרון אדיר בניקוד הסופי.מהלך התחרות
הגמר התקיים ביום ראשון, 28 ביולי 2019, באצטדיון ארתור אש. 100 השחקנים הטובים בעולם התיישבו לעמדותיהם מול קהל של כ-23,000 צופים באולם, לצד מיליוני צופים בשידורים החיים ברחבי העולם.
בוגה הציג יכולת משחק מרשימה כבר מהמשחק הראשון, שבו גרף ניצחון (Victory Royale) וכמות הריגות יפה (Eliminations). הוא המשיך לשמור על יציבות גבוהה לאורך כל סבבי הגמר.
גם לאחר שגיימרים אחרים ניסו להשיג אותו ולהפגין “ריצת קאמבק” מוצלחת, בוגה הציג רמה עקבית של בנייה, תנועה (רוטציה) ושליטה בנשקים, מה שאפשר לו להבטיח פער נקודות בטוח אל מול שאר המתחרים.הניצחון והפרס הענק
עם סיום המשחק השישי והאחרון, בוגה סיים במקום הראשון, בפער עצום של 26 נקודות מהמקום השני – דבר חסר תקדים בתחרויות פורטנייט עד לאותה נקודה.
הפרס שהוענק לו עמד על 3 מיליון דולר, מה שהפך אותו בין-לילה לאחד השחקנים המתוגמלים ביותר בהיסטוריה של הספורט האלקטרוני בגיל 16 בלבד.
טורניר הדואו: ניצחון אירופי
לפני טורניר הסולו, התקיים טורניר הדואו (יום שבת, 27 ביולי). הצמד האירופי שהפתיע את העולם היה:
- Nyhrox (אמיל ברגקוויסט פדרסן)
- aqua (דייויד ואנג)
השניים הציגו שיתוף פעולה מרשים, שליטה באסטרטגיית בנייה וניהול מדויק של משאבים (מתקנים לריפוי, תחמושת וכו'). גם הם לקחו הביתה את הפרס הגדול של 3 מיליון דולר (לחלוקה בין שניהם), והכתירו את אירופה כמובילה בזירת הדואו.
הפקה מרהיבה באצטדיון ארתור אש
מתקנים ובמה טכנולוגית
Epic השקיעה הרבה בהכנות הלוגיסטיות והטכנולוגיות: מסכים ענקיים, תאורה תלת-ממדית וסאונד שהעצים את תחושת האדרנלין.
כל שחקן ישב בעמדת גיימינג מתקדמת, כאשר במקביל לצופים באולם, מיליונים התחברו למגוון ערוצי סטרימינג (טוויץ’, יוטיוב, אתר פורטנייט הרשמי ועוד).אירוע היסטורי לספורט האלקטרוני
לראשונה התקיים אירוע בסדר גודל כזה למשחק שהיה אז רק בן שנתיים (מצב ה-Battle Royale הושק בספטמבר 2017).
האופי המלהיב של פורטנייט – עם האפשרות לבנות ולהרוס מבנים תוך כדי לחימה – הופך את המשחק לצפייה מסעירה, בעיקר כשמשדרים משחקים מרובי משתתפים ברמה הגבוהה ביותר.
תרומה כללית לקהילת הספורט האלקטרוני
גיימינג כנושא מרכזי בתקשורת
אליפות העולם בפורטנייט הביאה את הגיימינג למיינסטרים באופן חסר תקדים. ידיעות על הזוכה בן ה-16 הציפו את הכותרות בעיתונים ובמהדורות חדשות בכל העולם.
– בזכות סכומי הפרסים האדירים, התחילו אנשים לדבר על הספורט האלקטרוני כמקצוע אמיתי שמאפשר קריירה מכניסה לצעירים.גידול בסצנה התחרותית
– השחקנים הבינו שיש “דלת פתוחה” לכולם – כל אחד יכול לנסות להתאמן ולהעפיל למוקדמות, גם בלי להשתייך בהכרח לארגון גדול.
– קבוצות Esports רבות השקיעו משאבים גדולים בגיוס שחקני פורטנייט והקמת מחלקות מקצועיות חדשות.פורמט “משחק פתוח לכל”
– Epic התגאתה בכך שהטורנירים היו “Open Qualifiers”, כלומר לא מבוססים על הזמנות בלבד. זה מאפשר לדור חדש של שחקנים אלמוניים לפרוץ קדימה. בוגה עצמו אמנם היה מוכר בסצנה, אך פרץ למיינסטרים העולמי בעקבות הזכייה.
סיכום
אליפות העולם בפורטנייט 2019 הוכיחה שהספורט האלקטרוני הגיע לרמות הפקה, חשיפה ופרסים שלא נראו כמותם בעבר. האירוע הדגיש את הייחוד של פורטנייט כמשחק דינמי ומרתק לצפייה, ואת הפוטנציאל האדיר של השחקנים הצעירים המובילים את הענף. זכייתו של קייל “Bugha” גירסדורף הייתה נקודת מפנה סימבולית: נער בן 16 שהפך לאלוף עולם עם פרס ענק של 3 מיליון דולר, והראה לכולם שהחלומות הגדולים ביותר בתחום הגיימינג יכולים להתגשם – אם משלבים כישרון, התמדה וקור רוח במה שמתאפיין כאחד מענפי הספורט האלקטרוני הצומחים ביותר בעולם.